Tvätta duntäcke

När det handlar om att tvätta duntäcke är det väldigt viktigt att detta görs på rätt sätt. Tvättar man det på fel sätt är risken stor att dunet torkas ut och förlorar sina egenskaper. För att undvika att dunet i ditt täcke klumpar ihop sig under torkning bör du alltid torktumla täckena för sig tillsammans med tennisbollar (minst 3 st. är att rekommendera).

Täckena bör  alltid tvättas i 60 grader (eftersom kvalster kan leva upp till 55 grader), sköljmedel skall inte användas. Använd endast enzymfritt tvättmedel som t.ex. Engmos duntvättmedel, så att dunen och fjädrarna bevarar sin elasticitet och inte torkas ut. Var noga med att inte överdosera mängden tvättmedel.

Psst! Just nu får du gratis duntvättmedel från Engmo när du handlar för minst 300 kr. Ange rabattkoden ”duntvätt” i kassan

Efter tvätt är det väldigt viktigt att du inte hänger upp täcket på en torklina. Istället ska du alltid använda torktumlare. Kom ihåg att alltid torktumla ditt täcket (helst med medelvarm temperatur) tills dess att det är helt torrt.

Förutom tvätt finns det två saker du kan göra för att sköta om ditt duntäcke på bästa sätt:

1. Det är viktig att du med jämna mellanrum skakar om ditt täcke för att på så sätt hålla dunen jämt fördelade över hela täcket.

2. Det andra du bör göra ett par gånger om året är att vädra ditt täcke för att bli av med dammpartiklar på täckets utsida.

Läs mer om duntäcken i vår guide.